h1

Φειδιππίδου διάδοχοι

21 Αύγουστος, 2008

Ονειρεύθην, όπως σπανίως πλέον ονειρεύομαι. Ήμουν περιχαρής θεατής εις στάδιον πλούσιον αρχιτεκτονικώς και πλήρες θεατών παρακολουθών την κούρσαν των εκατό μέτρων.

Οι δρομείς, σε έκστασιν ακίνητον, κοιτούσαν τους βατήρες των. Έβλεπα δάκρυα χαράς στα μάτια των. Πιο πίσω τους γριές νέγρες, κινέζες και λευκές αμολούσαν περιστέρια και ιερείς που τους εξεπροβόδιζαν με ύμνους και ιαχάς – αναλόγως του θρησκεύματος – μερικά μέτρα παραπίσω.

Οι κριταί πλησίασαν και απομάκρυναν τους παρατρεχαμένους. Οι αθληταί, μουρμουρίζοντες ακατάληπτους λόγους και χειρονομίες έλαβαν τες θέσεις. Ο μέγας κριτής εκράτησε το πιστόλι της εκκίνησης. Και πυροβόλησεν.

Κάλπασαν οι ταχύτεροι εκπρόσωποι του μάταιου τούτου κόσμου του ονείρου μου. Τα λίγα δευτερόλεπτα κυλήσαν. Ο Έλλην πρώτος εξ’ αυτών αφιχθείς στο τέρμα της διαδρομής. Περίμενε, ωστόσο, ως και οι άλλοι την ένδειξη στον πίνακα του επίσημου χρονομέτρη. Επτά και μηδέν-έξι εκατοστά δευτερολέπτου.

Κοίταξεν ο άνθρωπος το πλήθος. Κοίταξε το χρονόμετρο και πάλι. Πρόσωπο εκλαμπρότατον και πανευτυχές χάραξε την εικόνα του και πλήμμυρισε το στάδιον. Πρόσωπο ευτυχές και το δικό μου, Έλληνος κι εμού μέσα στην ξένην χώραν! Με κοίταξε με κρυφήν Ελληνικήν ματιάν κοινότητος σε άλλον γαλαξίαν. Κατέρευσε έπειτα, πρώτα στα γόνατα κι ακολούθως πλήρως, στο υπέροχο ταρτάν της δόξης του. Δεν άντεξεν η δόλια καρδούλα του την συγκίνησιν, τόσο αδυνατισμένη από τις ουσίες που τον οδήγησαν σ’ αυτήν την πλήρη ευτυχίαν του κι εμένα στη δική μου!

Ξύπνησα κάθιδρος, εν μέσω της αυγουστιάτικης νύχτας.

Θαυμάσιο και υπέροχον ανθρώποι ν’ αποθνήσκουν ένεκα των ονείρων τους και των ονείρων της φυλής των!

Και πόσο πιο ηθικόν θα ήτο αυτό από γελοίους διορισμούς εις Ένοπλες Δυνάμεις!

Advertisements

3 Σχόλια

 1. Εάν το περίστροφον του αφέτου δεν ήτο άσφαιρον και εάν η σφαίρα διαπερνούσε τον εγκέφαλον του αθλητού της αρεσκείας του -ταυτοχρόνως με την εντολήν εκκίνησης των άλλων αθλητών- τότε ο αγών του πυροβολημένου αθλητού θα έληγεν αυτοστιγμεί εις χρόνον μηδέν! Οποία αγαλλίασις, οποία εθνική υπερηφάνεια, εάν ο αθλητής της αρεσκείας του αφέτου ετύγχανεν ελληνικής ιθαγενείας και υπηκοότητος βεβαίως.
  καλωσόρισες ξανά στην παλιά σου φωλιά 🙂


 2. ποιος ικανοτερος να γινει αξιωματικος των ενοπλων δυναμεων απο ενα ατομο που τρεχει τα 200 μετρα σε 20 δευτερολεπτα?


 3. @Rodia:
  Ευχαριστώ σας. Έλειψα καιρόν μα οι ασήμαντες ειδήσεις με τραβήξαν απ’τ’αυτί και με ξανάφεραν!

  @propontis:
  Κρίνοντες από τες ήττες των πρόσφατων μαχών, οι υποχωρούντες διασωζώμενοι είναι οντως αξιώτεροι των αργομίσθων κι αργοπόδαρων αξιωματικών.Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s